KARNE SEVİNCİ

DÖNEM  SONU ETKİNLİKLERİ

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak. Ders giriş çıkış saatleri ektedir.

May

Öğrencilerimizin teknolojiyi doğru kullanmalarını sağlamak için, doğru teknoloji kullanma yöntemleri ve teknoloji bağımlılığı ile ilgili 260 öğrencimize seminer ve velilerimiz için de tüm gruplarda bilgilendirici videolar yayınladık.

May

Okulumuzca düzenlenen pikniğe 2/A VE 3/A  sınıfları katıldı. öğrencilerimiz çamlık piknik alanında doyasıya eğlendi.

May

Okulumuzda 15 takımın katılımıyla sınıflar arası futbol turnuvası düzenledik. Turnuvada mücadele veren tum takımlarımızı, öğretmenlerini ve hakemlerimize şükranlarımızı sunarız.

May

Okulumuzda tüm öğrenci ve öğretmenlerine yönelik İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ semineri verildi.

Nis

4/D Sınıf Öğretmenimiz Sebahat GÜRKAN, öğrencileriyle beraber serbest ebru çalışması yaptı. Öğretmen ve öğrencilerimizi bu güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.

Nis

Okulumuzda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Mrt

Okulumuz 2/A Sınıf Öğretmeni Ferhat SÖYLER sınıfta taşıtlar konusunu uygulamalı olarak öğrencilere öğretti.

Mrt

Okulumuz 3/B Sınıf Öğretmeni Şerife DİNÇ'in ''Yerel Yönetimler '' konusunda sınıfça etkinlik yaptı.

Mrt

Genç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce  Değerler Eğitimi kapsamında mart ayı SEVGİ değeri kooordinatörü seçilen okulumuz tarafından yapılan çalışmalar.

Mrt

Okulumuz 3/B Sıınıf Öğretmeni Şerife DİNÇ Matematik dersinde paralar konusunu öğrencilere daha iyiy kavratmak için oyuncak reyonu kurdu.  Öğrenciler reyonda temsili hem satıcı hemde alıcı oldu. Alışveriş sırasında oyun şeklinde paraları tanıdılar.

Mrt

Genç ilçesinde Down sendromu konusunda farkındalık oluşturmak ve yaşamın her noktasında mevcut engelleri kaldırmak adına  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Genç İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen çalışmalar kapsamında, okul öncesi ve ilkokul öğrencileri ile down sendromlu çocuklar, Nuri Özaltın İlköğretim okulunda düzenlenen etkinlikte pasta kutlaması, müzik şöleni, pastel boya ve sulu boyalarla çeşitli etkinlikler yaptılar.

Öğrenciler resim yaparken, ailelerinin, öğretmenlerin ve çocukların birbirleriyle yardımlaştıkları gözlendi.

Down sendromlu çocuklarla normal öğrencileri buluşturmak olduğunu dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi dinler, "Burada karşılıklı iki yarar söz konusu. Birincisi down sendromlu öğrencilerimiz normal öğrencilerle buluşuyor. Artı normal öğrenciler de toplumda böyle öğrencileri olduğunu, onlarında kendilerinden çok farklı olmadıklarını görüyorlar. Güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum" dedi.

Genç İlçe Sağlık Müdürü Burak Bozgan ise, 21 martın Down Sendromu Farkındalık Günü seçilmesinin nedeni bu bireylerde 21'inci kromozomun 3 tane olmasını simgelemesidir. Bizler de bu vesileyle down sendromlu öğrencilerimizle güzel zaman geçiriyoruz. Aslında yaşıtlarından çok da farklı olmadıklarını aynı şeylerle mutlu olduklarını görüyoruz ve dünyanın farklılıklarla güzel olduğunu düşünüyoruz. Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kutlu olsun diye ifade etti.

Mrt

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Emine Gökçe Günal İngilizce sınıfında Bilimle Eğlence ünitesinde öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla Renkleri karıştırma deneyi yaparak öğrencilerle keyifli bir ders işlemiştir.

English Teacher of our school called Emine Gökçe Günal  taught a lesson with fun by doing ''mixing colors'' experiment  with her students in order to learn by doing in English Class.