TRAFİK EĞİTİMİ

İlçemizin Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde  görevli olan Trafik Polisi Halil YILMAZ okulumuz öğrencilerine trafik güvenliği ve trafikte uyulması gereken kurallar hakkında önemli bilgiler verdi. Trafik levhalarının anlamlarını açıklayıp sınıf içerisinde uygulamalı olarak öğrencilere gösterdi. Gece görünür olmamızı sağlayan yansıtıcı kıyafetinden bahsedip kendisinin de giymiş olduğu yansıtıcı montu öğrencilere göstererek bilgi edinmelerini sağladı. Öğrencilerin birer yaya olarak trafikte kaldırımları kullanmalarını, araç ön ve arkalarından kesinlikle yola atlamamaları, karşıdan karşıya geçerken mutlaka önce sola sonra sağa ve son olarak tekrar sola bakıp daha sonra karşıya geçmelerini önemle vurguladı. Okul çevresinde ve trafik üzerinde üst geçit, alt geçit, yaya geçidi, okul geçidi gibi güvenli geçiş alanlarının kullanılmasını  canlandırma  yaparak  gösterip önemini açıkladı. Büyük bir merak ve ilgiyle Trafik Polisini dinleyen çocuklar kendisine teşekkür edip vedalaştılar.

11-03-202211-03-202211-03-2022

Yayın: 15.03.2022 - Güncelleme: 15.03.2022 15:56 - Görüntülenme: 96